6/27/2018

طرح مکان یابی غرفه های فصلی در بوستان ملی باراجین با رویکرد درآمدزایی

طرح مکان یابی غرفه های فصلی در بوستان ملی باراجین با رویکرد درآمدزایی

تمام طرح های سرمایه گذاری برای اجرا در حوزه شهری باید از لحاظ اقتصادی نیز مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا بازگشت سرمایه و سودآوری در هر پروژه ای از ضرورت های اجرای آن به شمار می رود.

تمام طرح های سرمایه گذاری برای اجرا در حوزه شهری باید از لحاظ اقتصادی نیز مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا بازگشت سرمایه و سودآوری در هر پروژه ای از ضرورت های اجرای آن به شمار می رود.همچنین مطالعه امکان سنجی، ارزیابی اولیه ای است که پیش از آغاز اجرای طرح صورت می گیرد تا احتمال موفقیت آن مورد بررسی قرار گیرد؛ عاملی که می تواند سرمایه گذار را نسبت به سرمایه گذاری در طرح ها ترغیب کند.

هدف از انجام این پژوهش، معرفی شرایط اقتصادی مناسب و ارزیابی اقتصادی طرح پیشنهادی است منظور از غرفه های سیار، غرفه هایی است که قابلیت جا به جایی در فصل های مختلف سال را داشته باشد و در این میان بررسی وضعیت ترافیکی و حمل و نقل و دسترسی در محدوده بوستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 بسیاری از راه های سواره داخلی بوستان باراجین بدون تهیه طرح احداث شده است و کاربری های پراکنده درون سایت را به یکدیگر متصل می کند راه قدیمی میزوج که دسترسی شمال سایت نیز از طریق این جاده میسر است و حرکت شمالی- جنوبی را در آن امکان پذیر می کند، از اصلی ترین راه های ارتباطی به بوستان ملی باراجین است.مسیر شرقی- غربی (طبیعت) که از ورودی اصلی بوستان آغاز می شود و از دیگر راه های ارتباطی به این بوستان است.

محور باراجین دارای هشت نقطه جاذب سفر شامل دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای محور، مجموعه تفریحی طلائیه، بوستان ملی باراجین، مجموعه تالار شهر، جاده بهرام آباد و حاشیه رودخانه ارنجک، پیست موتور سواری در حاشیه جاده باراجین، امامزاده اسماعیل و شفیع آباد در انتهای محور است.

در این پروژه پس از بررسی و تحلیل فضاهای مختلف بوستان از جنبه های جمعیت پذیری و میزان تردد به تفکیک زمان، مکان های مناسب قرارگیری غرفه های فصلی نهایی و مجموعه غذای ملل، غرفه آبمیوه، بستنی و نوشیدنی، سوپرمارکت، مرکز عرصه کیک و شیرینی سنتی و صنایع دستی و کرایه بازی های پارکی به عنوان کاربری های این غرفه ها انتخاب شد.

ارتقای کیفیت ارائه خدمات در این غرفه ها، ایجاد هماهنگی میان آن ها و ارتقای کیفیت بصری بوستان، افزایش درآمد پایدار، توزیع مناسب غرفه ها و کاهش شعاع دسترسی به فعالیت های رفاهی و خدمات رسان و ساماندهی مشاغل کاذب فصلی در بوستان ملی باراجین از اهداف اجرای این طرح به شمار می رود.

افزایش جاذبه های بوستان ملی باراجین سبب جذب گردشگران بومی و غیربومی، رونق بوستان ملی باراجین و کسب و کار کاربری های موجود در آن می شود و درآمد پایدار برای مجموعه مدیریت بوستان و شهرداری قزوین و اشتغالزایی پایدار برای بهره برداران را در پی خواهد داشت؛ از همین رو طراحی غرفه ها باید به گونه ای زیبا و همگون با طبیعت باشد تا علاوه بر این که چهره مناسبی در بوستان ایجاد شود، خطرات ناشی از عدم استقبال سرمایه گذاران و شهروندان نیز کاهش یابد.

از دیگر سیاست های جامع و راه کارهای در نظر گرفته شده در طراحی این غرفه ها می توان به سطح کیفیت خدمات ارائه شده در آن، قیمت مناسب، ارزان و قابل رقابت با سایر کاربری های مشابه در منطقه اشاره کرد. همچنین در مکان یابی غرفه ها باید به گونه ای عمل کرد که با کاهش فاصله دسترسی گردشگران به خدمات قابل ارائه در غرفه ها از تردد خودروها در داخل بوستان و بار ترافیکی آن کاسته شود.

نوسان پذیری درآمد در کاربری های تعریف شده در فصول سرد می تواند تهدیدی جدی برای عدم موفقیت پروژه باشد؛ از همین رو برای کاهش این تهدید می توان با ایجاد بازی های زمستانی به افزایش جاذبه های گردشگری متناسب با فصول سرد سال احتمال عدم استقبال شهروندان را کاهش داد. همچنین ایجاد تسهیلات ویژه برای بهره داران می تواند احتمال عدم استقبال این افراد و سرمایه گذاران را کاهش دهد، دسترسی ارزان قیمت گردشگران و شهروندان به خدمات قابل ارائه در غرفه ها می تواند تهدید ناشی از نوسان پذیری درآمد و عدم استقبال شهروندان را کاهش دهد.

عدم دسترسی به تأسیسات زیربنایی مانند آب، گاز و شبکه فاضلاب برای غرفه های مورد نظر تهدیدی برای افزایش کیفیت خدمات و رقابتی شدن قیمت محسوب می شود، ضمن آن که محدودیت هایی را در طراحی ایجاد می کند گه نتیجه آن تهدید پروژه و عدم موفقیت آن است؛ بنابراین پیشنهاد می شود تأسیسات لازم برای غرفه ها تأمین شود.

related images