سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۲/۰۸

حافظي، مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين:

مطالعه، مکانيابي و طراحي کف نگاره فرش قزوين به پايان رسيد

مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين از پايان پروژه مطالعه، مکانيابي و طراحي کف نگاره فرش قزوين خبر داد.

 

 به گزارش روابط عمومي سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين؛ محمد اسماعيل حافظي افزود: در اين پروژه سه فضاي مجزا شناسايي شده و طرحي از فرش قزوين اجرا خواهد شد
وي بيان کرد: در مرحله نخست سه عامل مهم طراحي يعني مکان پروژه، طرح و تکنيک اجرا مشخص مي‌شوند، سپس پيرامون هر يک از سه فضاي انتخابي مطالعات اجمالي صورت گرفته و در مرحله آخر نقشه هاي منتخب در تناسب با فضا به طرح کفسازي تبديل خواهند شد.
وي با يادآوري اينکه قاليبافي يکي از مهمترين صنايع دستي ايران است که اگرچه در ابتداي پديد آمدن خود جنبه کاربردي داشته است، گفت: اما در سده‌هاي اخير جنبه تزئيني آن از اهميت بيشتري برخوردار شده و آن را به يک کالاي ارزشمند هنري تبديل کرده است و در قزوين نيز مانند تمامي مناطق کشور بافت فرش و ديگر گونه هاي کفپوش از قديم رايج بوده است.
حافظي بيان کرد: از آنجا که هنر فرشبافي در دوره صفوي به اوج خود رسيده و مورد توجه و اهتمام خاص قرار گرفته و قزوين نيز چند سالي پايتخت حکومت صفوي بوده، بنابراين بديهي است که اين هنر در قزوين در عصر صفوي رواج داشته است.
اين مسوول گفت: نقشه طرح انتخابي براي پروژه مذکور از خانه فرش قزوين گرفته شده و مورد تاييد اعضاي هيات امناي آنجا مي‌باشد.
وي افزود: هر سه طرح مورد نظر هر کدام به مساحت تقريبي 150 تا 300 متر مربع در باغ مفاخر، مقابل المان در ميدان مينودر و در مقابل ساختمان شهرداري ( در حال ساخت ) واقع شده‌اند.
مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين خاطر نشان کرد: در طراحي اين پروژه، تجديد هويتنقش منحصر به فرد صنعت قالي بافي قزوين، زيباسازي محيط شهري، بستر سازي جهت آشنايي با صنعت قالي بافي کشور و بخصوص شهر قزوين به تصوير کشيدن نقش‌ها، اشکال، نمادها و الگوها بر روي کف زمين و يا هر جزء از کف مکان عمومي‌اي که بتوان از آن به عنوان بستري براي معرفي قالي قزوين استفاده کرد جزو اهداف اين طرح بوده است.
وي افزود: در طراحي بين بخش هاي مختلف پروژه دقت شده که هماهنگي‌ کامل با محيط و کاربري هاي اطراف صورت گيرد و نقشه هاي طرح فرش قزوين نيز از خانه فرش قزوين گرفته شده است. همچنين طرح نهايي پروژه مذکور به همراه همه جزئيات اجرايي و متره و برآورد در اسفند ماه سال 1393 براي بهره برداري به سازمان زيباسازي ارسال شده است.
حافظي افزود: به تصوير کردن نقش‌ها، اشکال، حرف‌ها، نشانه‌ها، نمادها، الگوها و کلمه‌ها بر روي کف زمين و يا هر جزء از کف مکان عمومي‌اي که بتوان از آن به عنوان بستري براي نوشتن، نقاشي، کنده‌کاري و خط‌کشي کردن استفاده کرد،گفته مي‌شود.
 وي افزود: کف نگاره ها، هرگونه علامت‌گذاري‌ بر روي کف فضاهاي شهري به حساب مي‌آيند که مي‌توانند در شکل‌هاي نوشتن ساده حرف‌ها تا نقاشي‌هاي استادانه ظاهر شوند.
اين مسؤول با بيان اينکه اگرچه ذهنيت ما از المان يک عنصر حجمي و سه بعدي است،ليکن هر نوع نشانه شهري که داراي آن درجه از اثرگذاري باشد که به يک نشانه يادماني تبديل شده و فضا را ماهيتي ديگرگون ببخشد، افزود: در زمره المانهاي شهري محسوب مي‌شود، بنابراين غالب کارکردها و آثار مترتب بر المان هاي شهري در خصوص کف نگاره مورد نظر نيز صدق مي کند.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط