یکشنبه ۱۳۹۴/۰۲/۱۳

حافظي، مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين خبر داد؛

پايان پروژه مطالعاتي مکانيابي موضوعي بخشي از مسير جاده ابريشم قزوين

مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين از پايان طرح مطالعاتي مکانيابي موضوعي بخشي از مسيرجاده ابريشم قزوين خبر داد.

به گزارش روابط عمومي سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين؛ محمد اسماعيل حافظي گفت: هدف از تعريف پروژه موقعيت‌يابي مسير جاده ابريشم در محدوده شهر قزوين و مکان سنجي مناسب براي جانمايي المان مرتبط با موضوع جاده ابريشم مي‌باشد.

وي افزود: اين پروژه در قراردادي به مشاور داراي صلاحيت واگذار شد و مشاور ابتدا به بررسي تاريخ و هويت جاده ابريشم (شناخت و توصيف جاده ابريشم مسير تاريخي تحول آن براساس مراجعه به منابع معتبر تاريخي)، مسيريابي مسير جاده بريشم، موقعيت يابي آن در محدوده شهر قزوين پرداخت.

حافظي ادامه داد: همچنين تجربيات و نمونه‎هاي مشابه داخلي و خارجي درباره محوطه سازي موضوعي بخشي از مسير جاده ابريشم مورد بررسي قرار گرفت و تجربيات کشورهايي نظير چين، ترکيه، ازبکستان و شهرهاي اصفهان و تبريز مورد شناسايي قرار گرفت.

مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين افزود: معيارهاي مؤثر در مکانيابي پروژه نظير مطالعات تاريخي، مجاورت‌ها، اثرگذاري‌ها، سازگاري با کاربري‌هاي اطراف، بررسي عوارض و تأسيسات شهري، ديد و منظر، وجود فضاي کافي، ويژگي‌هاي اقتصادي، شبکه هاي دسترسي، مالکيت اراضي، ويژگي هاي اجتماعي و فرهنگي و ... تدوين و همچنين 22 فضا در شهر قزوين براي جانمايي المان شناسايي شد.

وي يادآور شد: بر اساس وزن دهي به معيارها و امتيازدهي به فضاهاي شناسايي شده در نهايت 2 فضا در رفوژ جنوبي ميدان تهران قديم و ورودي خيابان راه ري و پياده روي ضلع شرقي پارک مطهري براي جانمايي المان مسير ابريشم مورد تأييد اعضاي جلسه قرار گرفت.

وي بيان کرد: در جلسات برگزار شده براي پروژه نماينده سازمان‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري، نوسازي و بهسازي، زيباسازي و سازمان فرهنگي حضور داشتند.

حافظي افزود: درخصوص انتخاب ميدان تهران قديم لازم به ذکر است که قرارگيري المان جاده ابريشم در مواضع ورودي شهر هم ضريب بالاتري از امکان ديده شده را فراهم مي کند و هم به دليل ماهيت المان ورود و خروج کاروان هاي تجاري را در گذشته به ذهن متبادر مي سازد.

وي تصريح کرد: ميدان تهران قديم به عنوان يکي از دو ورودي شرقي شهر قزوين، با برخورداري از اين شرايط فضايي نسبتاً مناسب براي اين رويداد به شمار مي رود و در ساختار موجود ميدان فضاي ضلع جنوب شرقي و همچنين رفوژ جنوبي ميدان تهران قديم فضاهاي قابل بهره برداري هستند که به دليل عبور کانال آب وليعصر از قسمت جنوب شرقي ميدان و قرارگيري دال بتني در اين قسمت اين گزينه حذف گرديد و رفوژ جنوبي ميدان تهران قديم به تصويب رسيد.

وي ادامه داد:همچنين علت انتخاب ورودي خيابان راه ري براي جانمايي المان اين مسأله مي باشد که طبق مطالعات تاريخي صورت گرفته درباره محل گذر جاده ابريشم از شهر قزوين، چنين برآورد مي گردد که مسير جاده ابريشم با فاصله چند کيلومتري از جنوب شهر عبور کرده و يک دسترسي فرعي آن را به شهر مرتبط مي‌ساخته است بنابراين نواحي جنوبي شهر به ويژه حواشي دروازه‌هاي قديمي آن به لحاظ تاريخي نزديکترين فضاها به اصل تاريخي مسير به شمار مي روند.

اين مسوول بيان کرد: يکي از اين فضاها، نقاط نزديک به محل دروازه راه ري است. اين دروازه در جنوب شرقي شهر قديم بخش قابل توجهي از ترددهاي برون شهري را شامل مي شده است. هم اکنون نيز طراحي ورودي محله تاريخي راه ري تهيه شده است. در حوزه بلافصل اين سايت نيز بوستان مطهري با مخاطبان متنوعي از محلي تا مسافران فراشهري قرار دارد. مجموعه امکانات يد شده فضايي را فراهم مي آورد که مي توان از آن براي استقرار المان جاده ابريشم بهره برد.

وي گفت: چنين اقدامي در شهر باعث رونق گردشگري شهري و فرا شهري به واسطه عناصر يادمان جاذب و همچنين غنا بخشيدن به فضاي شهري از طريق عمومي گرديده و فضاهاي انتخاب شده جهت نصب المان، باعث ارتقاء کيفيت محيز و افزايش رونق و امنيت منطقه و رونق اقتصادي و بهره مندي از جذابيت هاي بصري و افزايش رضايت مندي از مديريت شهري خواهد شد.

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط