سه‌شنبه ۱۳۹۴/۱۱/۲۰

حافظي، مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين:

طراحي بوستان محلي در محدوده شهرک کوثر به پايان رسيد

محمداسماعيل حافظي، مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين از پايان طرح بوستان محلي در محدوده شهرک کوثر خبر داد.

به گزارش روابط عمومي سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين؛ محمداسماعيل حافظي گفت: اين بوستان به مساحت پنج هزار و 400 مترمربع طراحي و  يک خيابان هشت متري به دو قطعه مساوي، هر يک به مساحت تقريبي دو هزار و 700 مترمربع تقسيم شده است.

وي افزود: از همين رو هنگام طراحي به پيوستگي اين زمين توجه ويژه‌اي شده است، به طوري که طرح يکپارچه ارائه شده از سوي مشاور علاوه بر ايجاد همبستگي در اين دو قطعه زمين، مسير سواره را به مسير پياده مياني دو بوستان تبديل کرده است.

اين مسؤول گفت: توجه به ابعاد اجتماعي و اقشار مختلف ساکن در اين محله، ايجاد فضاي عمومي، افزايش نظارت طبيعي و گسترش احساس مالکيت از طريق نهادهاي اجتماعي بر محدوده بوستان، تعريف روشن و آشکار ورودي و خروجي از اهداف طراحي اين بوستان به شمار مي‌رود.

حافظي افزود: از ديگر اهداف احداث اين بوستان مي‌توان به افزايش امکان ديد با پوشش گياهي و محوطه سازي مناسب از طريق طراحي منظر، جايگزيني فضاهاي عمومي و فعاليت‌هاي خدماتي در مناطق با ديد و نظارت بيشتر، حذف موقعيت‌ها و مکان‌هاي ناامن در سايت، منظره پردازي بر اساس معيارهاي افزايش دهنده ديد و نظارت عمومي و افزايش سرانه فضاهاي سبز در منطقه کوثر اشاره کرد.

وي يادآور شد: کاربري‌هاي پيشنهادي در اين بوستان با توجه به نيازهاي ساکنان، وسعت و موقعيت سايت شامل طراحي فضاي جمعي و زمين ورزشي در محوطه باز مانند زمين واليبال، طراحي فضاي بازي کودکان به ويژه براي کودکان کمتر از پنج سال، استفاده از وسايل ورزشي در هر دو قسمت بوستان و طراحي فضاي نشستن به ويژه براي سالمندان با در نظر گرفتن مبلمان مناسب و آلاچيق هاي سايه انداز و طراحي فضاي سبز به مساحت تقريبي 70 درصد وسعت سايت است.

حافظي خاطر نشان کرد: در اين پروژه توجه به سکوت و سکون فضا، در دسترس بودن محورهاي اصلي، عدم شکست پي در پي مسيرها و محورها به جهت حفظ يکپارچگي دو قطعه سايت، توجه به جزييات و آرايش سطوح، استفاده از آثار حجمي در طراحي محوطه سازي و باغسازي، درآميختگي خصوصيت معماري ايراني با معماري مدرن مدنظر قرار گرفته است.

اين مسؤول بيان کرد: از ديگر مسايل مورد اهميت در روند طراحي اين پروژه، استفاده از چراغ‌هايي با روشنايي زياد براي افزايش امنيت اجتماعي و افزايش نظارت عمومي در شب، بهره‌گيري از اصول معماري ايراني به شيوه‌هاي اصيل و منحصر به فرد، احداث مکان آبخوري، انتخاب درختچه‌هاي کوتاه قد براي افزايش نظارت عمومي، طراحي سکوي چند منظوره براي افزايش نظارت عمومي ، طراحي سکوي چند منظوره براي استفاده فرهنگي بوده است.

مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين گفت : در طرح نهايي ارائه شده، جانمايي فضاها به گونه‌اي بوده که فضاي بازي کودک در فاصله مناسب و دور از خيابان همجوار و در ديد مستقيم ساختمان هاي مسکوني باشد و به منظور آرامش ساکنان محله و عدم مزاحمت براي آنها، فضاي بازي بزرگسالان شامل زمين واليبال، مجموعه دستگاه‌هاي بدنسازي و ميز پينگ پنگ، در بيشترين فاصله تا ساختمان‌هاي مسکوني قرار گرفته است.

پايان پيام

 

 

تصاویر مرتبط