سه‌شنبه ۱۳۹۵/۰۴/۱۵

بسطامي، دانشيار پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي:

شهر قزوين با همت مسوولان به شهر برتر تاب‌آور در حوادث معرفي شود

نشست تخصصي با محوريت اهميت شريان‌هاي حياتي در تاب‌آوري شهرها در زمان بحران و با سخنراني مرتضي بسطامي دانشيار پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله و با حضور شهردار قزوين، اعضاي شوراي شهر و ساير مسوولان و کارشناسان مرتبط برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومي و امور بين‌الملل شهرداري قزوين؛ مرتضي بسطامي،  دانشيار پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در اين نشست با بيان اينکه در شهرهاي تاب‌آور در برابر حوادث، برنامه‌ريزي و مديريت حوادث به‌گونه‌اي است که حداقل تلفات انساني و خسارات اقتصادي بر شهر تحميل شود، گفت: اميدواريم شهر قزوين با همت مسوولان استاني و شهري به شهر برتر تاب‌آور در حوادث معرفي شود.

وي با بيان اينکه قزوين داراي افتخارات بسياري از جمله ميزباني برگزاري اجلاس شهرداران جاده ابريشم و مجمع شهرهاي اسلامي است، افزود: شهر قزوين مي‌تواند با سيستم يکپارچه مديريت، شهر موفقي در تاب‌آوري در حوادث باشد.  

بسطامي سيستم انرژي، منابع تامين آب  و شبکه‌هاي آب و فاضلاب، سيستم هاي حمل و نقل و سيستم هاي اطلاعاتي را از زير ساخت‌هاي شهري و شريان‌هاي حياتي عنوان کرد.

وي افزود: با توجه به نوپا بودن بحث‌هاي مهندسي زلزله شريان‌هاي حياتي، روش‌هاي ارزيابي لرزه‌‌يي آنقدر که براي سازه‌هاي معمولي ساختمان توسعه پيدا کرده براي زير ساخت‌هاي شهري و شريان‌هاي حياتي شامل سيستم‌هاي انرژي(شبکه‌هاي گاز، نفت، برق،...)، شبکه‌هاي آبرساني و سيستم‌هاي آب و فاضلاب، سيستم‌هاي حمل و نقل(شبکه‌هاي جاده‌يي، دريايي، ريلي و هوايي) و سيستم‌هاي اطلاعاتي(شبکه‌هاي مخابرات، راديو و تلويزيون، اينترنت و ...)، توسعه نيافته است.

وي خاطرنشان کرد: ارزيابي واقع بينانه و دقيق اين سيستم‌ها که ساختارهاي شهري را تشکيل مي‌دهند به دليل عواملي از جمله گستردگي جغرافيايي آن‌ها، داشتن اجزاء و تاسيسات بسيار زياد، درگير بودن چند تخصص در ساخت، مديريت و بهره‌برداري آن‌ها و اثرات متقابل شريان‌هاي حياتي مختلف روي يکديگر و نداشتن عملکرد لرزه‌يي يکسان، اجزاي شبکه نيازمند توسعه مدل‌ها و روش‌هاي مدرن‌تر هستند.

عضو هيات علمي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله با بيان اينکه هزينه اقتصادي حوادث طبيعي در سال 2011 حدود 380 ميليارد دلار برآورد شده است، گفت: بيشترين هزينه‌ها در سال 2011  مربوط به حوادث زلزله در ژاپن و نيوزيلند بوده است.

بسطامي بيان کرد: افزايش خسارات اقتصادي و کاهش تلفات انساني از دستاوردهاي پيشرفت‌هاي بشريت در دهه‌هاي گذشته بوده که اين موضوع در کشور ما کمرنگ است.

وي اضافه کرد: زلزله ايران را در دنيا يکي از حوادث پرتلفات انساني مي‌شناسند و اين مناسب کشور ما نيست.

همه بايد به فکر پيش‌بيني‌هاي لازم براي آمادگي در شرايط بحران را داشته باشند

 

حسين غياثوند، عضو شوراي اسلامي شهر قزوين در اين نشست تخصصي گفت: با توجه به اينکه قزوين يکي از زلزله‌خيزترين استان‌هاي کشور است، همه بايد به فکر پيش‌بيني‌هاي لازم براي آمادگي در شرايط بحران را داشته باشند.

حسين غياثوند افزود: حادثه شهران يک زنگ خطري براي مسوولان است تا بتوانند در شرايط بحراني آمادگي کامل داشته باشند.

وي با تاکيد بر اينکه همه شهروندان بايد در امنيت بتوانند در شهر فعاليت کنند، بيان کرد: بايد راهکارهاي حل مشکلات در زمان بحران ديده شود.  

بايد به تاب‌آوري شهرها در زمان بحران توجه شود

محمداسماعيل حافظي، مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين در اين نشست گفت:  تاب‌آوري شهرها در زمان بحران از موضوعات مهمي است که بايد به آن پرداخته شود و برگزاري اين نشست بر اساس اهميت اين مهم در برنامه‌کاري قرار گرفت.

وي بيان کرد: با مشارکت همه جانبه مي‌توان به نتايج خوبي در زمينه تاب‌آوري در زمان بحران رسيد چراکه نمي‌توان فقط يک دستگاه را مسوول مديريت بحران دانست.

حافظي افزود: قرارگيري شهر قزوين در مسير گسل‌هاي زلزله، اهميت توجه به موضوع مديريت بحران را دو چندان مي‌کند.

اين مسوول با بيان اينکه اطلاعات و داده‌هاي شهر قزوين براي مديريت بحران بايد به روز رساني شود، گفت: در چند سال گذشته اقدامات خوبي براي تهيه اطلاعات در زمان مديريت بحران صورت گرفته است.

وي با تاکيد بر اهميت توجه به موضوعات مقررات ملي ساختمان، ارزيابي ايمني در مدارس و حوزه‌هاي درماني و...، آموزش، بافت‌هاي شهري و سيستم‌هاي هشدار دهنده براي مديريت بحران گفت: بايد براي حفظ و نگه‌داري و توسعه زيرساخت‌هاي شهر با استفاده از تکنولوژي روز سرمايه گذاري صورت گيرد.  

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط