پنجشنبه ۱۳۹۶/۰۳/۲۵

حافظي، مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين:

پروژه امکان‌سنجي و مکان‌يابي غرفه‌هاي فصلي بوستان ملي باراجين به پايان رسيد

محمداسماعيل حافظي، مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين گفت: اجراي طرح مکان‌يابي غرفه‌هاي فصلي در بوستان ملي باراجين با رويکرد درآمدزايي به پايان رسيد.

به گزارش روابط عمومي سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين؛ محمد اسماعيل حافظي افزود: تمام طرح‌هاي سرمايه‌گذاري براي اجرا در حوزه شهري بايد از لحاظ اقتصادي نيز مورد بررسي قرار گيرد، زيرا بازگشت سرمايه و سودآوري در هر پروژه‌اي از ضرورت هاي اجراي آن به شمار مي رود.

وي بيان کرد: همچنين مطالعه امکان‌سنجي، ارزيابي اوليه است که پيش از آغاز اجراي طرح صورت مي‌گيرد تا احتمال موفقيت آن مورد بررسي قرار گيرد، عاملي که مي‌تواند سرمايه گذار را نسبت به سرمايه گذاري در طرح ها ترغيب کند.

حافظي با بيان اين مطلب که هدف از انجام اين پژوهش، معرفي شرايط اقتصادي مناسب و ارزيابي اقتصادي طرح پيشنهادي است، يادآور شد: منظور از غرفه هاي سيار، غرفه هايي است که قابليت جا به جايي در فصل هاي مختلف سال را داشته باشد و در اين ميان بررسي وضعيت ترافيکي و حمل و نقل و دسترسي در محدوده بوستان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

اين مسؤول با بيان اين مطلب که بسياري از راه هاي سواره داخلي بوستان باراجين بدون تهيه طرح احداث شده است و کاربري هاي پراکنده درون سايت را به يکديگر متصل مي کند، افزود: راه قديمي ميزوج که دسترسي شمال سايت نيز از طريق اين جاده ميسر است و حرکت شمالي- جنوبي را در آن امکان پذير مي کند، از اصلي ترين راه هاي ارتباطي به بوستان ملي باراجين است.

مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين ادامه داد: مسير شرقي- غربي (طبيعت) که از ورودي اصلي بوستان آغاز مي شود و از ديگر راه هاي ارتباطي به اين بوستان است.

حافظي خاطر نشان کرد: محور باراجين داراي هشت نقطه جاذب سفر شامل دانشگاه آزاد اسلامي در ابتداي محور، مجموعه تفريحي طلائيه، بوستان ملي باراجين، مجموعه تالار شهر، جاده بهرام آباد و حاشيه رودخانه ارنجک، پيست موتور سواري در حاشيه جاده باراجين، امامزاده اسماعيل و شفيع آباد در انتهاي محور است.

مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين يادآور شد: در اين پروژه پس از بررسي و تحليل فضاهاي مختلف بوستان از جنبه هاي جمعيت پذيري و ميزان تردد به تفکيک زمان، مکان هاي مناسب قرارگيري غرفه هاي فصلي نهايي و مجموعه غذاي ملل، غرفه آبميوه، بستني و نوشيدني، سوپرمارکت، مرکز عرصه کيک و شيريني سنتي و صنايع دستي و کرايه بازي هاي پارکي به عنوان کاربري هاي اين غرفه ها انتخاب شد.

حافظي افزود: ارتقاي کيفيت ارائه خدمات در اين غرفه ها، ايجاد هماهنگي ميان آن ها و ارتقاي کيفيت بصري بوستان، افزايش درآمد پايدار، توزيع مناسب غرفه ها و کاهش شعاع دسترسي به فعاليت هاي رفاهي و خدمات رسان و ساماندهي مشاغل کاذب فصلي در بوستان ملي باراجين از اهداف اجراي اين طرح به شمار مي رود.

اين مسؤول افزود: افزايش جاذبه هاي بوستان ملي باراجين سبب جذب گردشگران بومي و غيربومي، رونق بوستان ملي باراجين و کسب و کار کاربري هاي موجود در آن مي شود و درآمد پايدار براي مجموعه مديريت بوستان و شهرداري قزوين و اشتغالزايي پايدار براي بهره برداران را در پي خواهد داشت، از همين رو طراحي غرفه ها بايد به گونه اي زيبا و همگون با طبيعت باشد تا علاوه بر اينکه چهره مناسبي در بوستان ايجاد شود، خطرات ناشي از عدم استقبال سرمايه گذاران و شهروندان نيز کاهش يابد.

حافظي گفت: از ديگر سياست هاي جامع و راه کارهاي در نظر گرفته شده در طراحي اين غرفه ها مي توان به سطح کيفيت خدمات ارائه شده در آن، قيمت مناسب، ارزان و قابل رقابت با ساير کاربري هاي مشابه در منطقه اشاره کرد و همچنين در مکان يابي غرفه ها بايد به گونه اي عمل کرد که با کاهش فاصله دسترسي گردشگران به خدمات قابل ارائه در غرفه ها از تردد خودروها در داخل بوستان و بار ترافيکي آن کاسته شود.

وي ادامه داد: نوسان پذيري درآمد در کاربري هاي تعريف شده در فصول سرد مي تواند تهديدي جدي براي عدم موفقيت پروژه باشد؛ از همين رو براي کاهش اين تهديد مي توان با ايجاد بازي هاي زمستاني به افزايش جاذبه هاي گردشگري متناسب با فصول سرد سال احتمال عدم استقبال شهروندان را کاهش داد.

وي ادامه داد: همچنين ايجاد تسهيلات ويژه براي بهره داران مي تواند احتمال عدم استقبال اين افراد و سرمايه گذاران را کاهش دهد، دسترسي ارزان قيمت گردشگران و شهروندان به خدمات قابل ارائه در غرفه ها مي تواند تهديد ناشي از نوسان پذيري درآمد و عدم استقبال شهروندان را کاهش دهد.

وي اضافه کرد: عدم دسترسي به تأسيسات زيربنايي مانند آب، گاز و شبکه فاضلاب براي غرفه هاي مورد نظر تهديدي براي افزايش کيفيت خدمات و رقابتي شدن قيمت محسوب مي شود، ضمن آن که محدوديت هايي را در طراحي ايجاد مي کند گه نتيجه آن تهديد پروژه و عدم موفقيت آن است؛ بنابراين پيشنهاد مي شود تأسيسات لازم براي غرفه ها تأمين شود.

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط