یکشنبه ۱۳۹۷/۰۹/۲۵

حافظی :

تپه تاریخی اسماعیل آباد ساماندهی می شود

محمد اسماعیل حافظی ، مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین، گفت : طرح ساماندهی جداره خارجی و محوطه تپه تاریخی اسماعیل آباد بنا به درخواست شهرداری منطقه 3 تهیه و به پایان رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین؛ محمد اسماعیل حافظی افزود: منطقه قزوین از دیرباز محل گذر گروه های مختلف انسانی بوده و برحسب شرایط، هسته­‌های سکونتگاهی متعددی در آن شکل گرفته است. تعدد محوطه‌های تاریخی به ویژه در منطقه دشت قزوین نشان از مهیا بودن شرایط زیست در آن دارد. این محوطه‌­ها را می توان کتاب‌های ناخوانده­‌ای دانست که سطر به سطر آن‌ها بیانگر تاریخ این سرزمین و سیر تحول حیات انسانی در منطقه دانست.

حافظی خاطر نشان کرد : تپه باستانی اسماعیل آباد، واقع در شمال بلوار امام خمینی (ره)، مانند نمونه‌های مشابه خود چون؛ تپه زاغه، تپه قبرستان و قره تپه در جنوب دشت قزوین، مربوط به دوران ماقبل تاریخ و اوایل عصر برنز است و کاوش‌های اولیه نشان می‌­دهد، در حدود 6 هزار سال پیش شکل اولیه‌­ای از زندگی دامداری بر روی تپه ماهورهای کوهپایه­‌ای و در کنار منبع آب رودخانه بازار وجود داشته است.

وی ادامه داد: این محوطه بنا بر ضروریات باستان شناختی در وهله اول نیازمند حفاظت است تا ضمن پیشگیری از وارد آمدن آسیب­‌های بیش‌تر، زمینه برای کاوش و مطالعات فراهم آید و سپس با احیا و باز زنده‌سازی محوطه به چرخه حیات اجتماعی و گردشگری شهر بازگردد.

حافظی گفت: سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین، بنا به درخواست شهرداری منطقه 3، تهیه طرح ساماندهی جداره خارجی و محوطه این تپه تاریخی را در دستور کار خود قراد داد و طرح مذکور با هدف حفاظت از تپه باستانی و همچنین بهبود کیفیت بصری این محدوده با تاکید بر عدم هر نوع مداخله ای درون تپه تهیه شد.

وی افزود: در فاز نخست این پروژه، محدوده تپه با دیواری از جنس گابیون، مصالحی متشکل از سنگ‌­های قلوه‌­ای در حصار شبکه­‌های فلزی، محصور می شود. استفاده از این تکنیک نوین علاوه بر آنکه زیبایی بصری قابل توجهی دارد، به نوعی یادآور ویژگی های زندگی باستانی جاری بر روی تپه و ابزارهای سنگی متعددی است که در کاوش­‌ها به دست آمده است.

پایان پیام.

 

تصاویر مرتبط